Ouderen dansen bachata tegen eenzaamheid: ‘Het geeft me echt een push om nog wat te doen’

De Generatie Parade in ‘t Klooster in de Afrikaanderwijk zorgt dat ouderen minder eenzaam zijn, doordat ze elkaar over hun eigen cultuur en interesses vertellen. Elke week vertelt een ander lid van de wijk over een aspect van zijn of haar cultuur en dat wordt gedaan in de vorm van een workshop.

Deze week volgen we Stanley. Hij leert de mensen in het buurthuis over bachata, een traditionele dans uit de Dominicaanse Republiek. De ouderen krijgen les in de kunstvorm en schitteren op de dansvloer.

Maar dat is niet het enige. Elke week leren de deelnemers wat anders. “Zo houden we de geschiedenis en culturen levend. We leren over elkaar en dat is heel interessant”, vertelt Marcha Schagen, stadstrainer.

De deelnemers bloeien op tijdens de Generatie Parade. “Het is echt een stimulans voor de ouderen uit de wijk, vooral voor mij. Het is een steun in de rug en geeft me echt een push om nog wat te doen”, vertelt een deelnemer.

Naast danslessen worden er ook kunstcursussen gegeven, walking tours en leert men vooral veel over de culturele geschiedenis van de personen uit de wijk.