Overschiese ouderen gooien de heupen los voor een jonge geest

De anderhalvemetersamenleving komt op gang, maar nog niet alles is mogelijk. Sportlessen gaan voorlopig nog niet door, maar voor ouderen is bewegen van essentieel belang. Omdat veel ouderen thuis zitten en daardoor geen beweging krijgen, worden er in Overschie stoelfit lessen georganiseerd op een veilige afstand.
De bewoners van Laurens Den Hoogenban mogen op woensdag 27 mei voor de tweede week op rij meedoen aan de lessen. Per groep worden er zo’n tien minuten lang oefeningen gegeven door therapeuten van RTM fysiotherapie en sportcoaches van WMO-radar. De lessen zijn vooral gericht op het oprekken van de spieren en het flexibel blijven van de ouderen. “Dit is heel belangrijk, omdat ze nu bijna niet buiten komen”, vertelt fysiotherapeut Jasper van Staveren. “Als ze hun flexibiliteit verliezen, kunnen ze straks dagelijkse bezigheden niet meer doen.”

De ouderen reageren razend enthousiast. “Het is echt een soort uitje”, vertelt een van de deelnemers. “Even wat anders.” Haar buurvrouw is het daarmee eens. “Van mij mag dit wel elke week plaatsvinden.” Of dit elke week gaat gebeuren is nog niet bekend, maar door de vrolijke reacties wil de organisatie het wel voortzetten. “Ik wil hier graag mee verder,” zegt ouderencoach Babette Blom. “De reacties van de deelnemers maken me echt blij.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat