Padelsport: Hip en happening

Het lijkt op Tennis, maar dat is het niet. Padel, een soort combinatie van tennis en squash, is op dit moment de snelst groeiende sport van Nederland. In deze variant zijn glazen wanden en een hekwerk toegevoegd om de baan heen, zodat de bal niet direct uit kan gaan. De glazen wand mag je gebruiken, maar raakt de bal het hekwerk, of stuitert hij twee keer dan krijgt de tegenstander een punt.
Neven Peter de Munck en Eric van der Spek beoefenen de sport samen. “Wij schelen negen jaar en 25 kilo”, zegt de Munck, “Nee 20”, corrigeert van der Spek, “want ik ben afgevallen”. Beide heren zijn al jaren tennismaatjes, en dat is sinds vorig jaar oktober in Padel veranderd. Sportvereniging Victoria heeft sindsdien naast Tennis, Squash en Hockey ook drie padelbanen aangelegd, ten koste van een van de tennisvelden.

De sport komt overwaaien uit Spanje, waar het de tweede nationale sport is. “Daar spelen tussen de 4,5 en de 5 miljoen mensen Padel en wordt het live op TV uitgezonden” zegt Pim van Zuilekom van Victoria, “wij hebben nog een weg te gaan maar de ontwikkelingen zijn heel positief”.

“Het mooie aan Padel is ook dat iedereen dit kan, bij tennis ben je jaren bezig om een goede backhand te slaan en hier ben je met een soort beachball racket aan de gang”, zegt de Munck. “dus ook als je niet zo goed bent is dit echt wel te doen, kijk maar naar ons.”

Competitiewedstrijden Padel in Nederland zijn er wel, maar de niveauverschillen zijn erg groot. “Iedereen is nog zoekende naar welke klasse van de drie goed bij ze past”, zegt van der Spek, “Op dit moment zijn er denk ik ongeveer 1.000 spelers Nederland.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat