Wat een mijlpaal! Het Rotterdamse Pameijer helpt al 95 jaar de kwetsbaren

Pameijer bestaat dit jaar vijfennegentig jaar. Zij staan het gehele jaar stil bij deze mijlpaal. De organisatie werd in 1926 opgericht door de Rotterdamse psychiater dr J.H. Pameijer. Speciaal voor mensen voor wie meedoen in de samenleving lastig is.

De organisatie helpt mensen al jaren bij wonen, werken en opgroeien. ‘Samen’ leven staat centraal bij de werkzaamheden van Pameijer. Wij spraken de organisatie en zij gaven aan dat zij deze mijlpaal uiteraard groots wilden vieren, maar helaas werd er vorige week besloten dat de Gemeente Rotterdam alle 0-evenementen tot 14 augustus niet toestaat en zijn zij genoodzaakt een deel van deze plannen te annuleren.

Eerder gingen wij met een team van cliënten van de Pameijer langs bij de Rotterdamsche Manege. Deze mensen met een beperking helpen bij het uitmesten van de stallen, vegen en alle andere klusjes die nodig zijn om de manege tip top in orde te houden. Kijk hieronder hoe dat eraan toeging.

Meer weten over Pameijer? Eerder tijdens het 90-jarig jubileum is er een animatie gemaakt over de geschiedenis van de organisatie