Parkeergarage Kop van Zuid extreem populaire hotspot onder Rotterdamse influencers

Misschien heb je het al eens voorbij zien komen op Instagram. Rotterdamse influencers komen massaal af op de parkeergarage van De Rotterdam op Kop van Zuid om hier, voornamelijk fashion content te maken voor hun Instagram. De hype werd zo groots dat het zelfs de mannen van Broederliefde begon op te vallen. 

Onze mooie stad leent zich goed voor mooie foto’s. Specifiek de parkeergarage van De Rotterdam is erg in trek de laatste maanden. De locatie verschijnt regelmatig op de Instagrams van influencers. Maar waarom wordt er zoveel voor deze locatie gekozen? Wij lieten ons vertellen door verschillende Rotterdamse influencers dat de garage mooi is, er is veel variatie mogelijk in de garage en het licht schijnt ideaal te zijn voor het perfecte Instagram plaatje. “We beïnvloeden elkaar om voor de locatie te kiezen.”

Wij waren benieuwd naar de situatie in de garage en brachten een bezoek. Wij spraken daar enkele medewerkers aan de balie, die grappige anekdotes vertelden. Zo worden er per dag meerdere influencers weggestuurd van de locatie. Vooral de hal bij de lift en de roltrap is erg in trek. Er wordt vaak zelfs extra belichting meegenomen en koffers vol met modieuze outfits die allemaal mooi op de foto gezet moeten worden. “Kort geleden stond er zelfs iemand in badkleding voor de roltrap”, vertelde de beveiliger.

Beelden in de parkeergarage maken is echter niet toegestaan. Wij namen contact op met de beheerder van het pand. Die vertelde ons het volgende: “Helaas zijn wij, en huurder niet heel blij met de ongevraagde bezoekjes van influencers. Wij zijn nu juist gebaat bij rust in het pand, iets wat onze huurders ook graag willen.”

Toch blijft de trend aanhouden en laten de Rotterdamse influencers en content creators zich niet tegenhouden. Ook de jongens van Broederliefde viel de trend op en zij postte een parodie op hun Instagram. Zie hieronder verschillende Instagram posts op de gewilde locatie op Kop van Zuid.

Foto: @lorrsr op Instagram

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door ???? (@lorrsr)

 

View this post on Instagram

A post shared by Naomi (@naominyaraa)