Peksert (NIDA): “De Maasvlakte is een verborgen juweel van Rotterdam”

Vandaag spreken we in Politieke Passie 010 met een raadslid die de haven verliet voor de politiek. Aydin Peksert werkte ooit op de kranen op de Maasvlakte, maar besloot na het opzeggen van zijn lidmaatschap bij de PvdA zich kandidaat te stellen voor NIDA. Met deze geboren en getogen “Spangenaar” lopen we door Spangen, en gaan we uitwaaien op de Maasvlakte.

Peksert groeide op in Delfshaven, en daarom was hij vaak te vinden in de Mevlana moskee in Spangen. “Dit is wel mijn ‘stekkie’”, aldus Peksert over de Mevlana moskee. De eerste bijeenkomst van NIDA vond hier plaats, en hij doet hier vaak inspiratie op voor de raad: “Geregeld zit je hier in het theehuis en dan hoor je mensen aan met problemen, en dit neem je vervolgens allemaal weer mee.”

Nu zit Peksert dus in de raad, maar hiervoor werkte hij in de haven. Mede daarom is de Maasvlakte één van zijn favoriete plekjes in Rotterdam: “Dit is een plek die vaak vergeten wordt, maar het is echt prachtig. Altijd als ik even wil uitwaaien vanwege de drukte, dan kom ik even hierheen om tot rust te komen.”

Tot slot maken we met de ‘Spangenaar’ Peksert een rondje door de buurt, waarbij Het Kasteel van Sparta prominent centraal staat. “Vroeger speelde ik hier altijd op straat met vriendjes, de buurt was wel ruiger dan nu, maar ik vond het altijd geweldig. En als Sparta speelde konden we altijd in de tweede helft naar binnen sluipen. Nu staat er helaas prikkeldraad, maar dat waren mooie tijden en ik zou nu ook niet ergens anders willen wonen.”