Ophef over peperdure huurwoning in voormalig belastingkantoor aan de ‘Plukmekaalstraat’

Er is ophef over een geadverteerde huurwoning op de Facebookpagina van Woonstad. Een appartement aan de Puntegaalstraat 289 wordt daar namelijk aangeboden voor een huur van 1.650 euro per maand. Dat terwijl je niet ouder dan 27 mag zijn om het huis te huren en daarbij ligt er een hoge inkomenseis.

Het gaat om een huurwoning in de vrije sector met een oppervlakte van 115 vierkante meter. De 1650 euro huur is inclusief servicekosten. In de servicekosten zijn onder andere het voorschot elektra, water, verwarming, internet en kabeltelevisie inbegrepen. Maar er zijn strenge voorwaarden: als potentieel huurder mag je niet jonger zijn dan 24 jaar, niet ouder zijn dan 27 jaar en betreft het een huurcontract voor maximaal 5 jaar.

Negatieve reacties
Veel Facebook-gebruikers vinden dat buitensporige eisen voor een huurhuis in het monumentale, oude pand van de Belastingdienst. Het grote pand heeft ervoor gezorgd dat de Puntegaalstraat in de volksmond omgedoopt is tot ‘Pluk-me-kaal-straat’. Een bijnaam die volgens veel gebruikers goed past bij de huur van deze studio.

“Hoe kan iemand tussen de 24 en 27 jaar oud deze huur betalen, en binnen 5 jaar genoeg sparen om ooit een woning te kopen? Je zit als huurder dus eeuwig vast in een cirkel van de ene te dure woning huren na de andere”, is de tendens op sociale media.

Ook het feit dat er een inkomenseis is voor de persoon die de woning huurt, stoot verschillende mensen tegen het zere been. Melissa zegt: “Alles hieraan is ronduit schandalig. Wie tussen 24 en 27 jaar oud verdient 60.000 euro? En wie van die leeftijd kan elke maand 1649 euro aftikken?”

Woonstad doet aanstaande zondag mee aan het Woonprotest. Melissa vraagt zich af: “Protesteren jullie dan ook tegen jullie zelf?”