Peter Lindbergh toont zijn werk in de Kunsthal

Fotograaf Peter Lindbergh stelt morgen zijn werk tentoon in de Kunsthal. Hij wordt gezien als een van de meest invloedrijke modefotografen ter wereld. Tot februari kunnen bezoekers zijn verhaal zien. In aanloop naar de expositie gaf hij een masterclass.
Een verhaal dat wordt verteld door vele foto’s, maar ook door documenten en spullen die hem hebben geïnspireerd. Ruim honderden mensen kwamen af op de masterclass, die in een soort College Tour setting plaatsvondt. “Het is heel interessant. Hoe hij denkt over dingen vind ik interessant”, fluistert een van de studenten die luistert naar Lindbergh tijdens zijn masterclass in de Kunsthal.

“Wat erg belangrijk is in portretfotografie is dat je heel oprecht bent. En dan bedoel ik echt oprecht, oprecht”, leert Lindbergh de toehoorders. “Er zijn geen trucjes nodig en je hoeft jezelf niet anders voor te doen tegenover modellen. Je moet er gewoon zijn en je bent net zoals zij. Dan krijg je het beste resultaat”, zo stelt de doorgewinterde fotograaf.