Petitie voor ontslag ‘racistische-appjes-agenten’ overhandigd aan burgemeester Aboutaleb

Voorzitter van Bij1 Rotterdam Sandra Salome en Oud-stadsdichter Dean Bowen overhandigen donderdagmiddag een petitie aan Burgemeester Aboutaleb en politiekorpschef Westerbeke. Met de petitie eisen ze het ontslag van de agenten die de racistische appjes verstuurden. Bijna 19.000 mensen zetten hiervoor hun handtekening. De burgemeester en politie korpschef namen de petitie in ontvangst op het Stadhuis.

Volgens Salome zijn er meer consequenties nodig dan alleen een berisping voor de agenten die zich vorig jaar racistisch uitten in een besloten whatsappgroep. “Het is niet genoeg. Er moet een signaal afgegeven worden dat we dit niet accepteren”. Salome pleit dan ook voor verandering voor het gehele systeem van de politiekorps.

Burgemeester Aboutaleb nam de petitie in ontvangst met een daarvoor een korte toespraak. Hij gaf aan dat hij aan de kant staat van de aanbieders van de petitie, dat hij ook tegen racisme is en het belangrijk vindt dat alle Rotterdammers gehoord worden. Hij wil de agenten nog een kans geven: ‘een oog-om-oog-tand-om-tand zorgt voor polarisatie. En dat wil ik juist tegen gaan”


Eind maart verzamelden zich tientallen Rotterdammers voor het politiebureau op het Marconiplein met hetzelfde doel: het eisen van het ontslag van de racistische agenten. Ook daar spraken Sandra Salome en Dean Bowen de aanwezigen toe.