Pilot Tiny Houses van start in Rotterdam Zuid

Altijd al in een klein, compact huisje willen wonen? Binnenkort is het mogelijk in Rotterdam. De gemeente gaat namelijk het Keyenburg in Zuidwijk in gebruik nemen om deze woonvoorziening op de proef te nemen.

De trend ‘wonen in een Tiny House’ is overgewaaid vanuit Amerika. De woningen zijn bedoeld om goedkoop, duurzaam en zuinig in te leven. De duurzaamheid, innovatie en sterke sociale samenhang in een kleine gemeenschap zijn voor de gemeente belangrijke criteria voor de pilot.

Op de locatie in Rotterdam-Zuid is ruimte voor vijf tot vijftien Tiny Houses, met een gebruiksoppervlakte van maximaal 50 vierkante meter die een minimale impact op natuur en omgeving hebben.

Het is dan wel de eerste keer dat Tiny Houses worden geplaatst door de gemeente, maar het is zeker niet de eerste Tiny House die Rotterdam kent. In 2018 woonden Noortje en Jan-Willem namelijk in een Tiny House op Heijplaat. Zij leefden volledig off-grid in een huis van niet meer dan 20 vierkante meter.

“We hebben ervoor gekozen om zelfvoorzienend te zijn”, vertelt Noortje. De Tiny House is volledig off-grid. Dat wil zeggen dat het zichzelf volledig van water en stroom voorziet en niet aan een netwerk is aangesloten. Het zonnepaneel en regen reservoir zorgen voor voldoende water en elektriciteit. Dat is nog wel eens verwarrend voor bellende energiemaatschappijen.

Voor de serie Circulaire Stad brachten wij een bezoek aan het huisje in het gras. Check de reportage en krijg alvast een beeld van het leven in een Tiny House.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat