Plus voor de Stad

Rotterdammer en maatschappelijk Eredivisie-speler Nathan Rutjes gaat in de 5-delige serie Plus voor de stad langs bij Rotterdamse Sportplusverenigingen en toont de belangrijke maatschappelijke waarde van deze mooie Rotterdamse clubs.
Sportplusverenigingen staan centraal in deze nieuwe tv-reeks. Dit zijn clubs die méér aanbieden dan trainingen en wedstrijden. Ze doen iets extra’s. Voor hun leden, voor hun partners, voor hun wijk, voor de stad. Een programma waarin we zien wat sportclubs voor betekenis hebben voor de stad. Waarin we zien hoe deze clubs met bijzondere activiteiten voor speciale doelgroepen van grote waarde zijn voor vele Rotterdammers. 

Aflevering 4 – Abdel-Kwan
Nathan gaat op bezoek bij taekwondovereniging Abdel-Kwan. Deze vereniging heeft wellicht toekomstige Olympiërs voor 2020 in de gelederen en doet ook veel op maatschappelijk gebied.  

Aflevering 3 – KombiFit van Atomium ‘61
Atomium ’61 wil sporten mogelijk maken voor iedereen. Daarom zijn zij begonnen met het aanbieden van KombiFit. Dit is een speciaal sportprogramma voor volwassenen met een verstandelijke beperking of een niet-aangeboren hersenletsel.
 

Aflevering 2 – Rotterdam Atletiek
In deze aflevering gaat Nathan op bezoek bij Rotterdam Atletiek. Deze vereniging wil zo veel mogelijk kinderen met athletiek kennis laten maken. Door middel van een Racerunner, een hulploopmiddel, kunnen kinderen die in een rolstoel zitten de ervaring van rennen meemaken. Nathan Rutjes krijg les op zo’n racerunner en  mag op een doorweekte atletiekbaan en waaieroefening doen.Aflevering 1 – 
SeniorFit bij LTC Plaswijck
Voldoende beweging is belangrijk voor een goede gezondheid. Bij LTC Plaswijck kunnen senioren wekelijks meedoen aan een SeniorFit programma waarbij zij op een laagdrempelige manier in beweging worden gebracht en daarnaast gestimuleerd worden om een sociale binding met leeftijdsgenoten aan te gaan.

Plus voor de Stad is geproduceerd in het kader van 5 jaar Sportplusverenigingen in Rotterdam.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat