Podcast ‘De Slag om de Houten Kampeerstad’: de strijd van recreanten recreatieoord Hoek van Holland

In ‘De Slag om de Houten Kampeerstad’ volgen journalisten Suzanne Streefland en Sandra van der Steen de strijd van de caravan- en huisjeseigenaren van recreatieoord Hoek van Holland. We volgen de recreanten op de camping, naar andere verkochte campings en naar de Coolsingel.

In deze aflevering: na ruim een jaar actievoeren en onderhandelen achter gesloten deuren, komt er een definitief besluit over de toekomst van recreatieoord Hoek van Holland. Kunnen Henny en Piet, Soraya, de 010Sherriff, Mariska en Kevin en al die andere recreanten in hun huisje blijven? Yoek haalt nog eens alles uit de kast voor een goede afloop.

Recreatieoord Hoek van Holland

Strijdbaar zijn de vaste bezoekers van recreatieoord Hoek van Holland. De gemeente Rotterdam wil af van de exploitatie van de camping. En dat zorgt voor grote onzekerheid bij de caravan- en huisjeseigenaren: wordt hun geliefde plek aan zee straks een vakantiepark met dure bungalows?

Podcastmakers Suzanne Streefland en Sandra van Steen brachten een jaar door met recreanten. In vijf afleveringen van hun podcast volgen ze hun acties tegen de verroompotterisering én hoe ze om het hardst genieten in De Houten Kampeerstad aan Zee. Luister alle afleveringen hier terug.