Podcast Gedeelde Grond vertelt over lokale initiatieven

Overal in de wijk Bospolder-Tussendijken werken mensen aan nieuwe commons: plekken en initiatieven die voor iedereen toegankelijk zijn en waar bewoners het voor het zeggen hebben. In de nieuwe podcastreeks Gedeelde Grond van het IABR Commons Collectief BOTU en Media Atelier Delfshaven worden deze lokale initiatieven voor én door bewoners zichtbaar gemaakt.

In de eerste aflevering ‘Huis van de Toekomst’ brengt podcastmaker Hugo Post een bezoekje aan de toekomst; aan Bospolder-Tussendijken in het jaar 2050 om precies te zijn. Het Huis van de Toekomst experimenteert met een wijk op menskracht zonder gas of benzine. Het initiatief stelt haar deuren open voor bezoekers die een duurzame toekomst willen proeven.

Samen met Melle Smets, Klaas Burger, Bart Groenewegen en Moni Siegfried bespreekt hij wat er allemaal te vinden is in het Huis van de Toekomst. Zo kunnen ze bijvoorbeeld gebruik maken van de gemeenschappelijke mobiele oven, de gaarkeuken én er is een stoffenatelier voor kleding en gordijnen.

Beluister hieronder de eerste aflevering van de podcast. Elke donderdag is er een nieuwe aflevering van deze podcast te beluisteren bij OPEN Rotterdam.