Poppodium Baroeg viert veertigjarig bestaan met mini-Baroeg: ‘Om stil van te worden’

Poppodium Baroeg in Vreewijk bestond woensdag 6 mei 2021 precies 40 jaar, Miniworld is dit jaar al 15 jaar open voor publiek. Reden voor een feestje dus! De twee bekende organisaties in Rotterdam besloten daarom: een mini-Baroeg!

Het poppodium is de eerste die een maquette krijgt en het is niet zomaar een maquette geworden, het dak kan er zelfs af met een muzikale verrassing!

De muziek die te horen is uit de maquette is van de Rotterdamse bands Cenobites, Die Nakse Bananen, Thanatos en Officium Triste. Zij speelden al vaker in Baroeg. Voor de mede-oprichter van de Band Thanatos, Remco de Maaijer, is dit een heel bijzonder moment. Op Facebook schrijft hij: “Toch een moment om even stil (en apetrots) van te worden … in 1984 richtte ik als woestwilde tiener met Stephan Gebédi een band op in misschien wel de mooiste stad op aarde, en 38 jaar later krijgt die band dit unieke eerbetoon van de stad terug in de vorm van een replica van de stamconcertzaal alwaar je de muziek van onze band kunt horen. Vooral de verdienste van de latere samenstellingen van de band, die ik langs deze weg daar nog even stevig voor wil bedanken.”

Het veertigjarig bestaan van Baroeg werd al eerder gevierd met een boek over de geschiedenis van de club, een schoen in samenwerking met schoenenwinkel Mascolori en een tentoonstelling met DIG IT UP. En dat zag er zo uit: