Popronde: dansen en zingen met Daimy Lotus

De Rotterdamse Popronde is een plek waar jonge muzikanten meters kunnen maken. Over de hele stad worden cafés, restaurants en hostels omgetoverd tot een kleinschalig poppodium. Voor de jonge zangeres Daimy Lotus staan twee optredens op het programma: akoestisch in King Kong hostel en in restaurant Hudson.

De avond begint in de King Kong hostel. In een volgepakte benedenverdieping speelt Daimy Lotus twee akoestische nummers. ”De Popronde is een rondtrekkend muziekfestival en ik denk dat het best belangrijk kan zijn voor beginnende artiesten als ik. Het is een belangrijk promotiemiddel en je maakt meters met je band”, aldus Daimy.

De tweede en laatste halte van de avond is restaurant Hudson Rotterdam. In een korte tijd moet Daimy en de band al hun instrumenten en elektronische apparatuur optuigen. ”Dat is de hectiek van de Popronde”, zegt toetsenist Erik Bogers als hij al zijn kabels weg aan het werken is. Tijdens het optreden gaan vooral bij het laatste nummer de voetjes van de voer. Daimy kijk tevreden terug op de optredens. ”Het blijft toch een restaurantsetting, maar bij het laatste nummer ging iedereen staan en werd het een feestje.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat