Portretten van Rotterdamse Kunstenaars: CBK Rotterdam laat verborgen kunst zien

CBK Rotterdam vindt het belangrijk dat Rotterdamse beeldend kunstenaar zich in hun beroep kunnen blijven ontwikkelen. Dat is goed voor de kunstenaars zelf én voor de stad. Voor professionele ontwikkeling en onderzoek kunnen beeldend kunstenaars een bijdrage aanvragen bij CBK Rotterdam. Daaruit ontstaan vele mooie projecten, die soms veel bekendheid krijgen en soms wat verborgen blijven.

Om de projecten aan meer Rotterdammers te kunnen laten zien vroeg CBK Rotterdam filmmaker Mirjam Somers en fotograaf Bas Czerwinski een aantal kunstenaars te portretteren. In samenwerking met Nicole Sciarone maakten zij korte videoportretten van zes kunstenaars die van CBK Rotterdam een bijdrage ontvingen. Daniela de Paulis, EAT ART collective, Maud van den Beuken, Pendar Nabipour, Priscila Fernandes en Robert Glas vertellen in deze films meer over hun werk en wat daar achter schuil gaat.

Robert Glas

<iframe src=”https://player.vimeo.com/video/318158160″ width=”640″ height=”360″ frameborder=”0″ allow=”autoplay; fullscreen” allowfullscreen></iframe>
<p><a href=”https://vimeo.com/318158160″>ROBERT GLAS, portrait of an artist</a> from <a href=”https://vimeo.com/cbkrotterdam”>CBK Rotterdam</a> on <a href=”https://vimeo.com”>Vimeo</a>.</p>

Priscila Fernandes
Kunstenaar Priscila Fernandes vertelt meer over haar project.

PRISCILA FERNANDES, portrait of an artist from CBK Rotterdam on Vimeo.

Open Source Governance – Pendar Nabipour
Beeldend kunstenaar Pendar Nabipour vertelt over zijn project Open Source Governance.


 

Mapping The Sky
In haar praktijk als kunstenaar gaat Maud van den Beuken uit van het vaste gegeven dat de grond zich altijd onder onze voeten bevindt, en de lucht boven ons hoofd. Haar project Mapping the Sky is een cartografisch onderzoek naar het niet-fysieke en ondefinieerbare: hoe definieert de lucht zich als ruimte? Niet eerder is de lucht als een op zichzelf staande ruimte in kaart gebracht. 

EAT ART Collective 
Voor dit collectief wordt een gesprek interessant wanneer verschillende meningen over kunst en eten samenkomen. Het collectief moedigt zichzelf en anderen aan de wereld te ontdekken door een mix van kunst, eten, technologie en mensen. 

Cogito – Daniela de Paulis
Beeldend kunstenaar Daniela de Paulis aan het woord over haar project Cogito, op het snijvlak van beeldende kunst en wetenschap.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter