Première documentaire BIRD over muziek curatorschap

In BIRD hebben ze maanden lang aan een geheime documentaire gewerkt die vrijdag in première is gegaan. In Against All Tides: An introduction on music curatorship staat de eigen programmeur van BIRD; Guido van Dieren in de hoofdrol.

De documentaire is een kleine ode aan de Rotterdamse programmeur. Hij is niet alleen grensverleggend, ook heeft altijd tegen de stroom in durven zwemmen. Met zijn clubavonden als ‘360 Degrees’ en ‘All Eyes On’ heeft hij een eigenzinnig geluid in het Rotterdamse clubcircuit neergezet. Ook heeft hij afgelopen jaar De ‘Rotterdam Award’ voor Beste Clubavond gewonnen.

Met zijn uitgesproken smaak en gevoel voor muziek kun je hem het beste omschrijven als een muziek curator. Hij is iemand die een nieuwe generatie muziekliefhebbers entertaint en tevens muzikaal opvoedt. Tijdens de premièreavond werd Guido zowel in het zonnetje gezet als aan de tand gevoeld.

Het thema muziek curatorschap stond de gehele avond centraal. Speciale gasten zoals: Rich Medina, Hugo van Heijningen van ‘Red Light Radio’, Errol Anderson van ‘Boiler Room’ en Guido gingen met elkaar in discussie over de veranderingen in het muzieklandschap en de rol die curatorschap daarin speelt.

Speciaal voor de avond nodigde BIRD ook andere grote namen uit de muziekindustrie uit; LeFtO, Gilles Peterson, K15, Henry Wu, Sassy J en 22tracks spraken over de veranderingen in het muzieklandschap en over hoe de rol van muziek curator en gatekeeper steeds belangrijker wordt.