Presentatietalent Samantha Coleridge van OPEN Rotterdam wint Award

In het Instituut van Beeld en Geluid in Hilversum zijn de jaarlijkse Lokale Omroep Awards uitgereikt. OPEN Rotterdam was dit jaar vier keer genomineerd en tijdens de uitreiking op 10 juni viel OPEN Rotterdam in de prijzen met de categorie Presentatietalent.
Samantha Coleridge werd vandaag gekozen als één van de twee winnaars in de categorie Presentatietalent. Samantha presenteert het dagelijks TV magazine 010nu, maakt de TV serie rondom Citylab010 en heeft de vaste weekrubriek Doe effe OPEN, waar we Rotterdammers bezoeken die bijzonder wonen. De jury was lovend over haar prestaties: ‘Samantha Coleridge, daar word je vrolijk van. Ze springt door het beeldscherm heen en is heel betrokken als presentator. Ze straalt rust en betrokkenheid uit. Daarnaast is haar geloofwaardigheid als presentator erg groot, je neemt als kijker direct aan wat ze zegt’.

De award en de nominaties erkennen dat Rotterdam met OPEN Rotterdam een van de beste lokale publieke omroepen van Nederland heeft en als kweekvijver dient voor jong en aanstormend talent. OPEN Rotterdam was dit jaar vier keer genomineerd. Ook dit jaar weer, voor de tweede keer op rij, voor Lokale Omroep van het Jaar. Daarnaast ook twee keer genomineerd in de categorie Presentatietalent met de tv-presentatrices Laurence van Ham en Samantha Coleridge en in de categorie Nieuws en Actualiteiten met het dagelijks TV magazine 010nu. Daarvan is er nu één verzilverd, wat we volgend jaar natuurlijk hopen te overtreffen. OPEN Rotterdam is dankbaar voor de hulp, de ideeën en de passie die we ontmoeten in de stad. Hierdoor kunnen we samen Rotterdamse verhalen vertellen en delen met iedereen.

De Lokale Omroep Awards
De Lokale Omroep Awards zijn een initiatief van de OLON, koepelorganisatie van lokale omroepen in Nederland. De vakjury, met als voorzitter Toine van Peperstraten, heeft bij de selectie vooral erop gelet dat de omroep dagelijks op meerdere platforms nieuws brengt, vernieuwende formats maakt en talenten opleidt. In totaal waren er dit jaar zeven omroepen genomineerd voor Lokale Omroep van het Jaar van de 260 lokale omroepen die Nederland rijk is. Deze omroepen worden dit jaar ingezet als het visitekaartje van de lokale omroepsector. OPEN Rotterdam ziet dit als erkenning voor de innovatieve manier waarop ze de publieke mediataak uitvoert.