Pretoriablok toont kunsten aan bewoners

Lokale ondernemers tonen hun kunsten bij het Pretoriablok. De karakteristieke winkelstraat van Afrikaanderwijk, brengt food, ambacht, creatieve industrie en couleur locale bij elkaar. Iedereen kan meedoen en genieten van de workshops, muziek en eten en drinken.
De reden waarom het Pretoriablok open dag houdt, heeft niet alleen met de zomervakantie te maken. De bewoners krijgen zo de kans om kennis met elkaar en de ondernemers te maken. Ook de verscheidenheid aan activiteiten op de Pretorialaan worden nog eens onder de aandacht gebracht.

Veel kleine en lokale ondernemers houden huis in het Pretoriablok. Ze moeten het vaak hebben van de wijkbewoners en maken veelal gebruik van lokale producten. Dit is nog altijd niet makkelijk rondkomen, waardoor de samenstelling van het Pretoriablok menigmaal verandert.

Verder krijgt lokaal talent hier volop de kans om zich te presenteren. In de parel van Zuid, NIFFO Galerie, maken nieuwe artiesten kennis met hun publiek. Aangezien de bewoners betrokken zijn bij de invulling van de hele dag, zorgen de kinderen uit de wijk dat ze uitheemse bezoekers de weg wijzen door pijlen te tekenen op de grond.

Tijdens de open dag was er een garderobestyliste, een automatisch tekenaar en een capoeira en brass band optreden. Daarnaast kon men aquarellen, sieraden laten maken en een cursus barista en workshop inspiratie volgen. Ook werden er portretten of karikatuurprenten gemaakt.

Het Pretoriablok is een community van nieuwe ondernemers, gevestigd in het gerenoveerde kopblok aan de Pretorialaan. In de panden van het Pretoriablok vestigen zich voornamelijk creatieve, inspirerende, samenwerkende ondernemers, zoals Niffo Galerie/ Recycle Studio, Koffiehandel Pretorialaan, Rotterdamsche Confituur, Zoet op Zuid, Nina’s Antilliaanse Keuken en Discus.