Pride-picknick voor LGBTQI+-community in het Kralingse Bos

Het is inmiddels weer juni, en dat betekent dat het tijd is voor Pride Month. Deze maand staat volledig in het teken van de LGBTQI+-community. Omdat alle evenementen zijn afgelast, besloot de achttienjarige Lianne Hoffmann zelf het heft in handen te nemen. Ze organiseert een pride picknick voor de leden van deze community.

“Ik heb een tussenjaar, en omdat ik de community mis besloot ik dit te organiseren”, vertelt Lianne. “Ik heb online een vragenlijst verspreid, om zo te managen wie er allemaal wilden komen”. Om de anderhalve meter afstand te waarborgen heeft Lianne bordjes neergelegd met namen erop, zodat alle bezoekers weten waar ze moeten zitten. Bij ieder bord ligt een tas, die Lianne zelf gemaakt heeft. “Ik heb zelf een tie-dyeprint op de tas geverfd, en een zelfgemaakte scrunchie, een armband en een kaartje erin gestopt. Zo kan iedereen alsnog een beetje pride uitstralen!”

De LGBTQI+-community, soms LHGB genoemd, is een verzamelnaam voor iedereen die niet heteroseksueel of cisgender is. Cisgender houdt in dat je geboortegeslacht en je genderidentiteit overeen komen. Deze afkorting staat voor lesbian, gay, bi, trans, queer en intersex. Pride month wordt jaarlijks in juni gevierd over de hele wereld, om respect en acceptatie voor deze community te creeëren.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat