Pride Rotterdam 2021 barst los in Rotterdam

Voor de LGBTQIA+ community van Rotterdam is het deze week groot feest. Het is vanaf vandaag namelijk officieel Rotterdam Pride week die duurt tot 26 september. Met dinnershows, feesten en een botenparade voor kinderen.

Voorzitter van Rotterdam Pride, Dave spreekt vol enthousiasme over de Pride week ‘’Er zijn veel leuke dingen te doen. Zo hebben we in de Kunsthal een evenement met internationale sprekers en workshops’’. Er is dit jaar wegens Covid-19 geen Pride festival ook de Pride walk gaat niet door. ‘’In plaats van de Pride walk is er een georganiseerde demonstratie’’, aldus Dave.

Daarnaast zijn er ook evenementen voor kinderen. Rotterdam Pride betrekt kinderen in de Pride week om de LGBTQIA+ community te normaliseren. ‘’Het is belangrijk dat je kinderen vanaf jongs af aan al aanleert dat je kan zijn wie je wil zijn en dat,dat okė is’’. Bij het Maritiem Museum is er een botenparade. ‘’De kinderen krijgen een matrozen hoedje op en mogen vervolgens een stukje varen op de pride boot’’.

Bij het cafe Keerweer is het tijdens Pride ook feest. Zo wordt er een Keerweer Parade georganiseerd. Dit is een feest vanaf vrijdag 23 september tot zondag 26 september. Hier zijn verschillende artiesten bij zoals Ester Hofman en Richard Groenendijk als Jopie Parlevliet.

Wil je meer weten over Pride in Rotterdam? Klik dan op de onderstaande link.

Nieuws

Home