Pride Week in Rotterdam: dit is er allemaal te doen

Van pride talk tot queer dieren, Rotterdam Pride staat van donderdag 1 juni tot en met zondag 11 juni bol van de activiteiten. Deze tiende editie staat de stad in het teken van LHBTQIA+ emancipatie, gelijkheid en acceptatie.

Op donderdag 1 juni is de kick-off van de Rotterdam Pride in de Kunsthal. Het wordt een avond met een borrel, spoken word door Luis Bracamontes van Unwanted Words en een pride talk over Queer masculiniteit met Giovanni Maisto Ferreira, Bappie Kortram en Dexter geleid door Nychenda Fecunda.

Op vrijdag 2 juni is de Pride March. Tijdens de mars geven de deelnemers een signaal af: iedereen moet zichzelf kunnen zijn. De mars start om 19.00 uur op het Stationsplein en komt na een feestelijke wandeling rond 21.00 uur aan op het Schouwburgplein.

Zaterdag 3 juni kunnen Rotterdammers de hele dag en avond genieten van een groot festival op het Willemsplein. Van 12.00 tot 23.00 uur treden er verschillende artiesten en dj’s op.

Wie nog niet klaar is met feesten, kan zaterdagavond het nachtleven in duiken. Van 23.00 tot 06.00 uur vindt de officiële Pride afterparty plaats in Perron.

Voor de Rotterdamse roze ouderen is er maandag 5 juni een dragbrunch en een catwalkles. Liefhebbers kunnen genieten van een brunch en performances van bekende Rotterdamse Drag Queens, gevolgd door een catwalkles.

Op woensdag 7 juni vindt Queers at the Zoo plaats in Diergaarde Blijdorp. Er vindt een lezing plaats over Queer dieren en hoe dit in het dierenrijk werkt, waarna je met een groep een speurtocht door de dierentuin maakt.

Filmliefhebbers kunnen op donderdagavond 8 juni genieten van de Queer Cinema bij LantarenVenster. Queer Cinema is een maandelijkse filmavond gewijd aan de presentatie van het beste van queer films. De speciale Rotterdam Pride-avond begint met spoken word door Geoffrey van der Ven, gevolgd door een vertoning van de film Pariah.

Rotterdam Pride wordt afgesloten met een karaoke avond op zondag 11 juni in het restaurant Altijd in de Buurt aan het Weena. Voor het evenement zijn geen kaartjes nodig en is ook rolstoeltoegankelijk.

Het volledige programma is hier te bekijken.

Vorig jaar hebben wij uitgebreid verslag gedaan van de Pride Week in Rotterdam. Toen werd voor het eerst in 21 jaar de Roze Zaterdag weer gevierd in Rotterdam.