Prijswinnende sportfilm te zien bij OPEN Rotterdam

Geen zin om vandaag naar buiten te gaan? Wel zin in een goede sportfilm en een documentaire over een special olympiër? Dan zit je goed bij OPEN Rotterdam, want maandag 6 juni zie je hier de films Body & Mind en Jaïr.

Body & mind van Mark Redan, gaat over Liselore Lugt en Godwin Falix die ongeveer een jaar geleden beginnen met boksen. Ze weten dan nog niet dat ze zo’n twaalf maanden later meedoen aan de wedstrijd Gladiatoren aan de Maas. Meer dan duizend bezoekers zien deze twee sporters voor het eerst deelnemen aan een dergelijk toernooi. Deze film won dit jaar Het Sportfilm Festival en is om 18.00 uur te zien.

Naast Body & Mind is ook de film Jaïr, onbeperkt plezier te zien, gemaakt door Jacco Groen. Vanwege zuurstofgebrek bij zijn geboorte heeft Jaïr een geestelijke beperking. Dit weerhoudt hem niet om te sporten. Zo deed hij mee aan de zeilrace van de Special Olympics in Abu Dhabi en houdt hij van hardlopen, omdat hij dan meedoet met de ‘gewone mensen’. Je kunt het verhaal van Jaïr zien om 18.25 uur.