PRIMEUR: Wednesday Night Skate weer terug!

Haal de schaatsen maar weer tevoorschijn, want Wednesday Night Skate is back! Vanwege het ontbreken van een hoofdsponsor werden de zomerse skatetochten in Rotterdam het afgelopen jaar afgeblazen. Deze zomer gaat het event door, met als nieuwe hoofdsponsor het nieuwe Rotterdamse chocolademerk Johnny Doodle. Ook staat deelnemers en bezoekers een feestelijk vertrek en ontvangst te wachten op de nieuwe locatie: Stadhuisplein.

Afgelopen weken zijn meerdere mysterieuze teksten en filmpjes gedeeld op social media. Maar na het bericht ‘WNS is back!’ gisterochtend bestaat geen twijfel mogelijk over de terugkeer van het event. Vandaag zal een persconferentie plaatsvinden en worden vrijwilligers ingelicht.

Imre van Leeuwen, organisatie Shivers, zegt dat het nog wel moeilijk was met het bepalen van de route vanwege wegwerkzaamheden, maar dat het toch weer is gelukt om de mooie plekken van de stad te laten zien. De laatste avond gaan de deelnemers net als voorgaande jaren weer over de Maasboulevard.

Het Skate event is midden in de zomer op vijf achtereenvolgende woensdagavonden op 6 juli, 13 juli, 20 juli, 27 juli en 3 aug. Met een vast vertrek om 19.30 uur en een laatste binnenkomst van rond 21.00 uur, waarna het skate-feest op het Stadhuisplein losbarst.