Proef de sfeer van het festival Djemaa el Fna

Djemaa el Fna is niet alleen een plein in Marrakech, maar ook een festival in Rotterdam. Somaya stond al een aantal keer met een kraampje met eten op het festival, maar dit jaar verkoopt ze haar kledinglijn. Ze raakte geïnspireerd voor haar kledinglijn door een Marokkaanse auto.
Op Djemaa el Fna is van alles te doen. Er zijn optredens, er is eten, producten, kleding en je kunt henna laten zetten. Somaya verkoopt op Djemaa El Fna haar eigen kledinglijn die ze een jaar geleden heeft opgezet. Op de kleding staan nummerborden van verschillende landen. Op de marokkaanse nummerborden kan je aan de laatste 2 cijfers zien waar de auto vandaan komt. Ze kwam op het idee toen ze een marokkaanse auto zag: “Ik kon zo zien waar hij vandaan kwam. Zo ben ik erop gekomen”. Ze is gek op Djemaa el Fna: “Het is een beetje herkenning. De feeling van je roots”.

Bezoekers konden ook meedoen aan een workshop Tajine maken. Tajine is een Marokkaans stoofschoteltje. In de Tajine die tijdens de workshop gemaakt werd ging onder andere vis, courgette, tomaat en verschillende kruiden. Een van de Nederlandse deelnemers van de workshop is in Marokko op Djemaa el Fna geweest en vindt vooral de geuren heel erg hetzelfde als op het festival in Rotterdam. Ze vindt de workshop zeer interessant: “Ik hou heel erg van koken en ik wil wel eens zien hoe de Marokkanen het zelf doen”.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat