Programma Keti Koti 2016 bekend

Het programma voor Keti Koti, het festival ter nagedachtenis van het einde van de slavernij, is bekend. Het Wijkpark Oude Westen en Westkruiskade huisvesten op 1 juli een gezellige drukte met mannen, vrouwen en kinderen in de meest prachtige klederdrachten. Op deze dag draait het om viering, muziek, vrolijkheid en lekker eten.

De nadruk ligt dit jaar op onderwijs. Hoe gaan scholen om met het onderwerp slavernij en volstaan de huidige lesmethoden? Verschillende gastcolleges vinden plaats in dit kader.

“Nederland herdenkt verder op 30 juni en viert op 1 juli het afschaffen van de slavernij in de toenmalige Nederlandse koloniën. Burgemeester Aboutaleb legt tijdens een plechtige herdenking een krans bij het Rotterdamse Slavernijmonument aan de Lloydkade. Op 1 juli breekt het muzikale feest los in het Wijkpark Oude Westen voor de Keti Koti-viering, voorafgegaan door de Bigi Spikri parade.”

Een ander hoogtepunt is dat topkok Armand Bakboord op 8 juli een diner met traditionele Creoolse gerechten zal bereiden, een zogenaamde krioro tafra, met recepten die teruggaan tot de tijd van de slavernij.

Voor de agenda, locaties en tijden kunt u kijken op de website www.ketikotirotterdam.nl.