Project Startbaan helpt jongeren weer op weg

Vroegtijdige schoolverlaters komen lastig aan het werk! Probeer maar ergens aan de bak te komen zonder papieren…. Om jongeren zonder startkwalificaties weer op weg te helpen, is Project Startbaan opgezet.
Het project is een samenwerking van het jongerenwerk en Rotterdam/The Hague Airport. We kijken mee met jongerenwerker Steven in Overschie die Jordy voorbereidt. Want voordat Jordy mag beginnen aan het project, moet hij wel eerst een toets halen. “Daar zijn we nu al een tijdje mee bezig, elke week zitten we hier in het Prachthuis zodat ik Jordy kan overhoren.”, aldus Steven Schutrup die als jongerenwerker twee jongens richting het project helpt.

Dit alles moet leiden tot een betere toekomst voor Jordy: “Ik ben heel blij met deze kans. Steven kwam een keer bij me thuis langs en vertelde me over dit project. En ik heb er nu echt zin in. Zonder Steven zou ik het niet kunnen.”

Het is de bedoeling dat Jordy vier weken meeloopt op Rotterdam/The Hague Airport, waar hij van alles mag gaan doen: “Vooral beveiliging lijkt me leuk, en ook daar ga ik ervaring in op doen hier dus ik kijk daar naar uit.”, aldus Jordy.

En Steven? Die is maar al te trots op de vooruitgang van Jordy: “Als je ziet waar die jongen staat in het leven, als ik daar nu al 1 of 2 procent bij kan helpen, dan vind ik dat geweldig. Daar doe je het voor!”