Propaganda in Rotterdam-West voor terroristische organisatie DHKP-C

Op stickers die geplakt zijn in Rotterdam staat: ‘Vrijheid voor Musa Asoglu. Strijden tegen imperialisme en fascisme is geen misdaad!’ Musa Asoglu staat op de terroristenlijst van de EU, Turkije en de Verenigde Staten, als een van de sleutelfiguren van de organisatie. Op Rewards for Justice staat op zijn hoofd een beloning van drie miljoen dollar voor degene die informatie heeft over zijn positie.

In de wijk Delfshaven is er op de kruising van de Pieter de Hoochweg en de Dunantstraat propaganda gemaakt door supporters van de terroristische groepering DHKP-C. DHKP-C is een extreemlinkse groepering die niet schuwt om geweld te gebruiken en veel slachtoffers te maken. Zo berichtte nu.nl in 2013 dat de Amerikaanse ambassade in Ankara was aangevallen met een bomaanslag door deze groepering.

De politie geeft het volgende aan: ”We zijn bekend met deze organisatie en hebben de activiteiten op deze kruising doorgestuurd naar onze inlichtingendienst. Mochten mensen meer van dit soort stickers zien, dan kunnen zij dit doorgeven zodat de stickers direct verwijderd kunnen worden door de gemeente. Mochten mensen zien dat deze stickers worden geplakt moeten zij gelijk 112 bellen, zodat we meteen actie kunnen ondernemen.”

Zowel de Nederlandse Islamitische Federatie als de Mevlana Moskee willen geen commentaar geven op deze gebeurtenis. Ook het Turkse Consulaat in Rotterdam was niet bereikbaar voor een reactie.

Het algemene politienummer om door te geven dat er stickers geplakt zijn is 0900-8844.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat