Protest ontbijt tegen verkoop van pand Zelfregiehuis

Wilma van der Wilt, coördinator van het Zelfregiehuis en Robbert de Vrieze van Delfshaven Coöperatie organiseren op donderdag om 8.30 uur, bij het Zelfregiehuis aan de Taandersstraat 121, een protest ontbijt tegen de verkoop van het pand. Op donderdag om 10.00 uur worden er tijdens de actualiteitenraad van de Rotterdamse gemeenteraad vragen gesteld aan het college over de verkoop.

Er waren eerder wel geruchten dat het pand van de gemeente dat nu in beheer is van Villex  in de verkoop zou gaan, maar er was nog niets concreet, vertelt Robbert de Vrieze. Sinds 2017 zijn er volgens de Vrieze onderhandelingen met verschillende partners en de directeur Stadsontwikkeling over de bestemming van het pand. Groot was zijn verbazing dan ook toen hij twee weken geleden via via moest vernemen dat het pand op Funda.nl te koop staat. In het bestemmingsplan van de gemeente voor Bospolder-Tussendijken is wel vastgesteld dat het pand bij eventuele verkoop een maatschappelijke functie moet blijven behouden.

Coördinator van het Zelfregiehuis Wilma van der Wilt is inmiddels wel van de schrik bekomen. Als het moet gaat het Zelfregiehuis op een andere locatie verder vertelt ze, maar dat gaat niet zonder slag of stoot. Voor een aantal bewoners kwam het nieuws van het onzekere voortbestaan van het buurtinitiatief hard aan. Sommige bewoners komen er al jaren regelmatig, het gaat om mensen van boven de tachtig.

Buurthuis BoTu, de voorganger van het Zelfregiehuis is al jaren gevestigd in het pand aan de Taanderstraat en kwam ooit voort uit het Vrouwen Empowerment Centrum. Nadat het buurthuis in 2015 moest sluiten is het concept van Zelfregiehuis ontstaan.

 

Kijk hieronder de livestream!

<iframe src=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fzelfregiehuisdelfshaven%2Fvideos%2F896794534158572%2F&show_text=1&width=560″ width=”560″ height=”407″ style=”border:none;overflow:hidden” scrolling=”no” frameborder=”0″ allowTransparency=”true” allow=”encrypted-media” allowFullScreen=”true”></iframe>