Protestmars verkrachtingszaak De Esch krijgt aandacht in internationale pers

De stille tocht naar aanleiding van de gewelddadige verkrachting in De Esch, waarbij een Indonesische uitwisselingsstudente ernstig gewond raakte, heeft de aandacht getrokken van de internationale media.

De Indonesische krant Jawa Pos wijdde een artikel aan de protestmars en ook op de website en het tv-kanaal van CNN Indonesia is er aandacht besteed aan de stille tocht die afgelopen dinsdagavond plaatsvond.

Tijdens deze tocht liep een grote groep mensen in stilte mee. De route liep van Rotterdam Centraal Station naar De Esch. Precies dezelfde route die de Indonesische uitwisselingsstudente fietste op de dag van de vreselijke gebeurtenis. En dezelfde route die de dader mogelijk gebruikte om haar te volgen.

De gebeurtenis liet een grote groep mensen niet onberoerd. Zo ook de vriendinnen Melissa Tulud, Manisha Richardson, Alysia Martins & Wai Yin van Eijk niet. Zij organiseerden de stille protestmars omdat zij vonden dat er iets moest gebeuren. De initiatiefnemers van de tocht willen meer gaan ondernemen op dit gebied. Wat is nog niet helemaal duidelijk. Men kan denken aan initiatieven om meer saamhorigheid te creëren zodat we kunnen streven naar een betere wereld met meer liefde en respect richting elkaar. “Tijdens de tocht zagen wij dat iedereen elkaars hand vast pakte en daar solidair was. We waren die avond allemaal één. Een bijzonder moment waarbij het niet over ras, geloof of gender ging”, aldus Wai Yin van Eijk.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter