Quintis helpt jongeren naar toekomst waarin zij inspireren

Presentator en programmamaker Quintis Ristie is een nieuw project gestart, voor Rotterdamse jongeren, genaamd OLE. Vandaag heeft de projectgroep een meet up met de nieuwe leden, in het bijzonder jongeren uit de AZC’s.
OLE staat voor Opportunity Leadership and Experience. OLE is een project voor Rotterdamse jongeren, van 18 tot en met 24 jaar, die willen werken aan hun persoonlijke ontwikkeling, leiderschapskwaliteiten, netwerk en maatschappelijke ontwikkeling. “OLE moet een begrip worden in de maatschappij, wat staat voor professionele kwaliteit, die het makkelijker maakt om toe te treden tot de arbeidsmarkt” vertelt Quintis Ristie.

Door sociale en maatschappelijke projecten te initiëren en te organiseren ontwikkelen zij eigen skills, leren zij samenwerken en bouwen zij een netwerk op. Door verantwoording te nemen en/of bestuursfuncties te bekleden, werken zij aan hun leiderschapskwaliteiten. De jongeren die meedoen aan het project ontmoeten elkaar in De Nieuwe Poort.

Het project is een initiatief van Stichting Quintiz in samenwerking met Deloitte die de trainingen verzorgen. Quintis Ristie, die vooral bekend is van televisie, wil met zijn verkregen bekendheid jongeren handvatten aanreiken en stimuleren om hun doelen te bereiken. “Het gaat niet om wat de maatschappij doet voor mij, maar wat kan ik betekenen voor de maatschappij en hoe mijn plek verover in de maatschappij”, aldus Quintis.

En op de vraag of wij hem nog wel op de buis zullen zien antwoordt Quintis: “ALTIJD!”

Meer over OLE vind je hier!

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat