Quintis krijgt een tour van Annet Schipper in Hoek van Holland

Quintis is in Hoek van Holland. Hij krijgt een tour van Annet Schipper. Zij leidt hem rond langs een Songfestival route die door het dorp heen is uitgestippeld. Onderweg ontmoet Quintis ondernemers, bewoners, en gaat hij naar het enige popmuseum in Nederland, waar een heel bijzondere songfestival collectie te zien is.

Cultuur Regisseur Annet Schipper en Quintis peilen de songfestivalsfeer in Hoek van Holland. Op verschillende plekken op de songfestival wandelroute kun je QR codes scannen. Zo kun je onderweg genieten van de populairste winnende songfestival nummers zoals Waterloo van ABBA of Save your kisses for me van Brotherhood of Man.

Annet neemt Quintis ook mee naar Museum Rockart. Daar staan een aantal vitrine helemaal gewijd aan de Nederlandse geschiedenis van het Eurovisie songfestival – van originele penningen tot de jurken die de artiesten op het podium aanhadden.

De rubriek Dingedong belt Open Up reporter Quintis Ristie aan bij Rotterdammers. Quintis peilt hoe de festival sfeer bij hen erin zit en test hun songfestival kennis.

Vandaag gaat Quintis langs bij Karin Brussaard. Zij is een grote songfestivalfan uit Hoek van Holland.