Quintis Ristie en Marja van Katendrecht vieren het Songfestival in een bejaardentehuis

OPEN Rotterdam houdt jou dagelijks op de hoogte van het laatste songfestivalnieuws! Met ons eigen songfestivaljournaal OPEN Update, mede mogelijk gemaakt door Rotterdam Festivals, krijg jij de laatste nieuwtjes van het Eurovisie Songfestival bij OPEN Rotterdam.

Onderdeel van het journaal is de dagelijkse rubriek van Quintis Ristie, die de wijken intrekt om de songfestivalstemming van Rotterdammers te peilen. Vandaag gaan we op bezoek bij het bejaardentehuis en geven een optreden op het dak met Marja van Katendrecht en Quintis Ristie. Met weetjes en feitjes over het Songfestival worden de ouderen warm gemaakt waarna ze mogen meedansen op Nederlandse nummers van het festival.

Dingedong
In de rubriek Dingedong belt Quintis Ristie aan bij Rotterdammers die zich lieten horen tijdens ‘Rotterdam, laat je horen!’. Rotterdammers coverenden massaal oude songfestivalhits en stuurden een filmpje van zichzelf op naar Open Up! Quintis peilt hoe de festivalsfeer bij hen erin zit en test hun songfestivalkennis.

Vandaag bezoekt Quintis Ristie Nigel Andrews. Hij is een echte entertainer en samen met zijn collega Hugo Franks maakte hij een mix van hun favoriete songfestivalnummers.

Songfestivaljournaal
Ons songfestivaljournaal OPEN Update wordt vanaf vrijdag 14 mei tot en met zaterdag 22 mei (de dag van de finale) elke dag uitgezonden bij OPEN Rotterdam vanaf 13.00 uur. De dagelijkse update is na de televisie-uitzending ook op de website van OPEN Rotterdam te zien. Alle afleveringen zijn hier te zien.