Quintis Ristie maakt carnavalskraker

Samen met Haagse dj Eric Dikeb maakt de Rotterdamse Quintis Ristie een carnavalsnummer. Gewikkeld in een kilt en verkleed als piraat zingt Quintis het liedje Rom Bom Bom. Voor Quintis was dit een grote jongensdroom die eindelijk in vervulling is gegaan. “Als je van iets houdt, wil je er een liedje van maken”, aldus Quintis. 
Quintis is zelf niet opgegroeid met de carnavalscultuur. Negen à tien jaar geleden deed hij voor het eerst mee en sindsdien is het een jaarlijkse bezigheid geworden. “Ik begin altijd in Breda, en na vijf dagen word ik wakker gemaakt door de schoonmaker en weet ik niet meer waar ik ben”, vertelt hij lachend.

Met het liedje Rom Bom Bom wilt hij mensen uit allerlei culturen optrommelen om mee te doen met carnaval. “Het is heel belangrijk om met z’n allen lol te hebben, want gezelligheid verbindt ons”, aldus Quintis.

Twee weken geleden is het liedje verspreidt onder de vrienden van de makers, om hun meningen te peilen. Per ongeluk is het liedje terecht gekomen bij vreemden die het nummer hebben gelekt. “Dit is nog niks”, vertelt Quintis, “volgend jaar komt er meer, want ik heb de smaak te pakken!”.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat