Raadslid Fatima Talbi overleden na ziektebed

Raadslid Fatima Talbi is na een lange ziekteperiode op woensdag 24 april overleden. Dat meldt haar dochter via het Facebook account van Talbi. Raadsleden en vrienden reageren verdrietig.

Gebiedscommissielid Delfshaven Rini Vermeulen laat weten dat de PvdA Delfshaven haar gaat missen. “Deze glimlach van een prachtig mens dan kunnen wij nu alleen nog maar aan denken namens de PvdA Delfshaven zullen we je missen Heel veel sterkte voor je gezin en familie.”

Enes Ayhan, gebiedscommissielid in Delfshaven namens DENK heeft het overlijdensbericht met veel pijn ontvangen en hoopt in het hiernamaals te genieten.

Op de Facebookpagina van Centrum de Middenweg, waar het gebed plaats zal vinden, staat dat Talbi veel voor de gemeenschap heeft gedaan. Donderdag 25 april zal de Djanazah plaatsvinden in Centrum de Middenweg op de Kerdijkstraat 16 te Rotterdam. Bezoekers worden verzocht om uiterlijk 13:45 aanwezig te zijn.

Het gemeenteraadslid was heel sociaal betrokken. Zo was zij de initiatiefnemer van het communityproject ‘Elk kind een schooltas’. Ieder jaar worden er rugtasjes verzameld voor kinderen en weeskinderen in Marokko. Het Rotterdamse initiatief is inmiddels uitgegroeid tot een landelijke actie.

OPEN Rotterdam interviewde Fatima Talbi in 2015 over haar initiatief:

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat