Rachid zoekt Raad: Bewoners tegen de verkoop van recreatieoord Hoek van Holland

In deze aflevering van ‘Rachid zoekt Raad’ zoekt Rachid raad bij de voorzitter van de gebiedscommissie Hoek van Holland, Joey de Waard. In Hoek van Holland is ophef ontstaan omdat het college besloot om recreatieoord Hoek van Holland in de verkoop te doen. Veel bewoners zijn het niet eens met de beslissing van de gemeente.

Het college is van mening dat het recreatieoord en de bijbehorende camping toe zijn aan verbetering en modernisering. Deze modernisering moet aansluiten bij de plannen om van Hoek van Holland een vierseizoenenbadplaats te maken. Dit houdt in dat meer mensen het hele jaar door van het gebied moeten kunnen genieten. Het stadsbestuur is nu op zoek naar een koper voor het vakantiepark.

De bewoners en recreanten zijn tegen de verkoop en zijn een petitie gestart. De petitie ‘Stop de verkoop van Recreatieoord Hoek van Holland’ is binnen één dag al honderden keren ondertekend. Ze zijn vooral boos over de manier waarop het college gecommuniceerd heeft. Zij vinden dat zij niet betrokken worden bij de besluitvorming.

Reactie college
We hebben het college om een reactie gevraagd: “Het college zal met alle betrokkenen gaan praten, nadat de gemeenteraad een definitief besluit heeft genomen in december. Als de verkoop doorgaat, start men met het aanbestedingsproces en dan zullen de betrokkenen worden gevraagd naar hun mening.”

“Om er zeker van te zijn dat alle belangen worden gehoord, betrekt het college de gebiedscommissie en de Recreanten Advies Raad (RAR) bij het verkoopproces. De gemeente hecht veel waarde aan de belangen van de huidige recreanten. De toekomstige exploitant moet daarom in een concreet plan laten zien op welke manier zij hiermee omgaan. De belangen van recreanten, ondernemers en bewoners wegen in de aanbesteding zwaarder dan de verkoopprijs.”

Rachid zoekt Raad
In ‘Rachid zoekt Raad’, de serie van OPEN Rotterdam over de lokale politiek, brengen we telkens een bezoek aan een Rotterdamse wijk. Samen met een wijkraadslid, gebiedscommissielid óf gemeenteraadslid, onderzoeken we in hoeverre de Rotterdammers invloed kunnen uitoefenen op politieke beslissingen. Ook onderzoeken we het wel en wee van de wijk. Aan de hand van actualiteiten, onderwerpen en persoonlijke ervaringen, bespreken we wat er wel en niet leeft in een wijk. Tips voor Rachid? Mail ze naar [email protected].

Kijk hier de vorige aflevering van Rachid zoekt Raad.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat