Rachid zoekt Raad: “Te weinig faciliteiten voor recreatief zwemmen in de stad”

In deze aflevering van ‘Rachid zoekt Raad’ zoekt Rachid raad bij Leontine Vreeke, wijkraadslid van Katendrecht/Wilhelminapier. Ze maakt zich zorgen over de beperkte mogelijkheden voor recreatief zwemmen in Rotterdam. Volgens haar is daar veel behoefte aan, maar zijn er te weinig voorzieningen om dit voor alle Rotterdammers te faciliteren.

Er zijn te weinig zwembaden en in de zwembaden die er zijn kun je alleen sporten of lessen. De gemeente heeft namelijk als beleid dat zwemmen niet onder recreatie valt maar onder ‘sport’. Leontine wilde graag met de gemeente onderzoeken of de wijkraad ervoor kan zorgen dat recreatief zwemmen op meer plekken kan. Maar zo makkelijk is dat niet. Ze kreeg namelijk te horen dat de wijkraden eventueel over een paar jaar pas betrokken kunnen worden, wanneer het huidige beleid wordt geëvalueerd en mogelijk herzien.

Daarom is de wijkraad een enquête gestart om de behoefte van recreatief zwemmen te inventariseren en om te kijken of er draagvlak is om het beleid te veranderen. De vragenlijst is ook naar alle andere wijkraden gestuurd met de bedoeling om zoveel mogelijk Rotterdammers deze te laten invullen om een goed beeld te krijgen van de behoeften. Inmiddels is de vragenlijst al door bijna 800 Rotterdammers ingevuld. 

Rachid zoekt Raad
In ‘Rachid zoekt Raad’, de serie van OPEN Rotterdam over de lokale politiek, brengen we telkens een bezoek aan een Rotterdamse wijk. Samen met een wijkraadslid, gebiedscommissielid óf gemeenteraadslid, onderzoeken we in hoeverre de Rotterdammers invloed kunnen uitoefenen op politieke beslissingen. Ook onderzoeken we het wel en wee van de wijk. Aan de hand van actualiteiten, onderwerpen en persoonlijke ervaringen, bespreken we wat er wel en niet leeft in een wijk. Tips voor Rachid? Mail ze naar [email protected].

Bekijk hier de vorige aflevering van Rachid zoekt Raad.