RADAR strijdt al 35 jaar tegen discriminatie in Rotterdam

Het antidiscriminatiebureau RADAR wordt dit jaar 35 jaar. Om dat jubileum te vieren, organiseerde de Regionale Anti Discriminatie Actie Raad een speciaal programma in het Arminius. De directeur van RADAR, Cyriel Triesscheijn, vecht al sinds het begin van het bureau voor gelijkheid in de stad.
“Het meest trots ben ik op de inrichting van de infrastructuur waardoor discriminatie in Rotterdam en Nederland niet echt uit de hand loopt”, vertelt Triesscheijn met een glimlach. “In andere landen zie je vaker excessen, bijvoorbeeld in Duitsland.’’

Wel benadrukt de directeur dat er in Nederland en Rotterdam wel degelijk sprake blijft van ongelijke behandeling en discriminatie. “Maar keiharde rassenrellen zoals we die kennen uit de jaren ‘60 of ‘70 hebben we niet meer gezien”, stelt Triesscheijn.

“Hij is heel energiek en probeert altijd nieuwe kansen te zien. Hij wil zich inzetten voor de goede zaak”, aldus zijn collega Yvonne de Lege. Zij werkt als klachtbehandelaar bij RADAR. “Cyriel is heel belangrijk, met zijn charisma en vele ideeën. Hij kan altijd verstandige dingen zeggen over complexe problemen”, vindt een andere collega.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter