Ramona Kimberley leert kinderen zelfacceptatie met kinderboek

Ramona Kimberley bracht onlangs een kinderboekje uit over prinses Imara’s kroeshaar. Haar doel is om kinderen meer eigenwaarde te geven, of ze nu kroeshaar hebben of stijl haar: alles is mooi. De schrijfster gaat daarom in huiskamer Riederkwartier voorlezen uit haar boek en met kinderen uit de wijk in gesprek over wat ze mooi vinden aan zichzelf.

“Het boek gaat over een meisje met kroeshaar die daar vanaf wil. Ik zelf heb bijvoorbeeld krullen en wilde daar vanaf. Of in de pubertijd had ik al heel volle lippen. Dat vond ik maar niets. Zelfacceptatie is dan belangrijk en eigenwaarde om je niet gek te laten maken door het ideaalbeeld dat via bijvoorbeeld social media wordt gecreëerd”, stelt de schrijfster.

De kinderen luisteren aandachtig als ze voorleest en achteraf blijken ze in eerste instantie erg verlegen. Een meisje met kroeshaar is er maar wat blij mee. “Ik kan er zoveel mee doen!” stelt ze. Dat zit wel goed met de eigenwaarde. Na het voorlezen gaat het ook vooral daarover met de kinderen én de meegekomen ouders. Fadma Bouchataoui is van Wijkacademie Opvoeden: een organisatie waar ouders uit verschillende wijken opvoedvragen met elkaar bespreken. “Het is denk ik belangrijk dat we onze kinderen weerbaar maken tegen allerlei invloeden van buitenaf die het kind zich minderwaardig kunnen laten voelen”, besluit ze.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter