Rappende oma José pakt podium bij Spoken Poetry in gallerie Niffo

In galerie Niffo in de Afrikaanderwijk wordt de 6de editie van Spoken Poetry gehouden dat is een podium voor verschillende soorten woordkunstenaars. Spoken Poetry biedt dit keer onder meer een podium aan twee verschillende Rotterdamse Spoken Word artiesten. Namelijk de rappende José van Zutphen en Mizt aan de Maas.

Mizt aan de Maas woont in Crooswijk, maar groeide op in Suriname en dat is aan zijn werk af te lezen. Hij schreef onder meer het boek Quasa’s pepertje over een meisje dat samen met haar vader en een groep andere slaven vlucht van een plantage diep het bos in op zoek naar vrijheid. Daarnaast is Marvin Vreeswijk, zoals de artiest eigenlijk heet; rapper, dichter artiest en jongerencoach. Dat laatste uit zich in een Crooswijks woord kunstplatform dat ‘Alfabetsoep’ heet. Het is een woord kunstpodium met workshops vergezeld door een grote pan soep.

De meest opmerkelijke artiest tijdens deze editie van Spoken Poetry is toch wel José van Zutphen die op haar 68 begon met rappen. José is vrijwilliger bij het Rijndam revalidatiecentrum waar ze patiënten opbeurt met haar vlotte en geestige teksten. Niet echt helemaal rap, merkte

Kevin de Randamie (Blaxtar) misschien wel terecht op tijdens een door José aangevraagd consult. Maar José timmert op haar tweeënzeventigste hard aan een heuse hiphopcarriéren tot groot genoegen van menig Rotterdammer.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat