Rattenplaag aan de Diergaardesingel

Niemand wil graag dat er veel ratten rondlopen in zijn of haar wijk, maar volgens bewoners van de Diergaardesingel in het centrum van Rotterdam, wordt de buurt geteisterd door dit ongedierte. De aantallen lijken alleen maar toe te nemen en niemand weet wat ze eraan kunnen doen…

“Het zijn er steeds meer geworden, het is echt niet leuk meer”, begint buurtbewoner Ghulaam wanneer hij de rattenoverlast bespreekt. “Laatst zat ik buiten lekker een sigaret te roken, en zag ik ze ook weer lopen. Ik durf nu bijna niet meer in mijn eigen tuin buiten te komen.”

En hij is niet de enige, ook zijn buurvrouw Kimberley ervaart veel overlast: “Vanwege mijn werk in de horeca kom ik vaak in de nacht thuis en dan is het echt ‘feest’ op straat. Dan lopen er overal ratten.”

Wat er aan kan worden gedaan, weet niemand, maar een andere buurtbewoonster hoopt dat er snel een oplossing komt: “Als straks de zomer er is, kunnen we niet eens de deur open houden omdat ze anders binnenkomen. Dat is helemaal vervelend.”

Stadsbeheer is op de hoogte van het probleem. “We zijn in samenwerking met bewoners, bedrijven en andere partijen hier druk bezig om het probleem aan te pakken”, zegt René Barendregt, adviseur bij Stadsbeheer Plaagdierbeheersing. “Als je alleen gif strooit, dan pak je de oorzaak niet aan. We pakken nu de oorzaken aan die we hebben geconstateerd, zoals afval dat verkeerd wordt weggebracht of eten dat op straat terecht komt. Daar zijn vorderingen in gemaakt en uiteindelijk moet het dan opgelost kunnen worden.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter