VIDEO | Rattenslang Harry uit Hoogvliet ‘glibbert’ weg, want wil een kattenleven

Remco en Simone uit Hoogvliet deden op weg naar (schoon)moeder een bijzondere ontdekking. Tot hun grote verbazing liepen zij een groepje Hoogvlieters tegen het lijf dat een slang had gevonden. Remco aarzelt geen moment. “Mijn vriend denkt dat hij Freek Vonk is. Hij pakte zo die slang beet”, vertelt Simone. “Hij heeft naar iets te veel dierenprogramma’s gekeken!”

Simone was het er eigenlijk niet mee eens dat haar vriend Remco de slang zomaar van de straat haalde: “Je weet nooit wat voor slang het is”. Maar gelukkig bleek het om een rode rattenslang te gaan die bij één van de bewoners hoorde. “Wij hebben een buur die allerlei dieren heeft, van varkens tot kippen. Dus ineens ging er een belletje rinkelen”, legt Simone uit.

Tekst gaat verder onder de video.

Slang verloren
Ze bezoeken die buurvrouw en ja hoor: die blijkt een slang te hebben verloren. “Dat is mijn slang Harry, ik dacht dat hij onder de bank verstopt was”, aldus de buurvrouw.

“Het is gewoon een slang die af en toe kat wil zijn.”

Ondertussen is Harry de slang weer veilig thuis en weten de buurtbewoners dat de ondeugende Harry af en toe een rondje door de wijk ‘glibbert’. “Harry is wel vaker ontsnapt, maar hij keert altijd weer terug”, heeft Simone zich laten vertellen. “Het is gewoon een slang die af en toe kat wil zijn.”

Foto: Simone van Hemert