RDM-werf is broedplaats voor innovatie

Op de plaats waar vroeger schepen werden gebouwd staat nu een broedplaats voor start-ups en innovatie. Toen de scheepsbouw verplaatste naar lagelonenlanden ging RDM failliet en raakte het terrein verlaten. Nadat het Havenbedrijf het terrein kocht in 2002 groeide het terrein uit tot een hub voor innovatie, techniek en onderwijs.

“Op de oude puinhopen van die oude scheepswerf bouwen we eigenlijk de maakindustrie van de toekomst,” licht Jouke Goslinga toe. Hij is vooral trots op de manier waarop studenten en bedrijven aan elkaar worden verbonden.

De start-ups zijn zeer divers: van een bedrijf dat betonprint tot robots die de havens schoon maken. RAMLAB is een start-up die metaalprint. Pakhuizen vol met onderdelen zijn op deze manier niet meer nodig. Ze kunnen gewoon on demand geprint worden. Benedetto di Castri, Materials Engineer bij de start-up, is heel blij met de werkplek: “De RDM is een partner, omdat het een speeltuin is. Je hebt de vrijheid om te werken aan wat je wil. Aan wat voor de maatschappij en de haven nuttig is.”

Wat de RDM is voor start-ups is, moet het Merwe-Vierhavensgebied(M4H) worden voor al wat verder gevorderde bedrijven. Het gebied moet een plek worden waar deze bedrijven zich verder kunnen ontwikkelen.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat