Recordaantal deelnemers 48 Hour Film Project

Meer dan 1000 filmmakers doen van 25 tot en met 27 augustus mee aan het 48 Hour Film Project. Tijdens deze zesde editie  voor de zesde keer gaat een recordaantal filmmakers de uitdaging aan om binnen 48 uur een film te maken.

Filmmakers van verschillende niveaus vormen een team en krijgen op de vrijdagavond een zin, een genre, een voorwerp en een personage toegewezen. Binnen exact 48 uur moeten zij met deze ingrediënten een korte film zien te maken.

Het 48 Hour Film Project is een internationaal festival dat wereldwijd in meer dan 130 steden plaatsvindt. Het 48 Hour Film Project Rotterdam is al jaren de grootste Nederlandse editie. Dit jaar zijn er veel enthousiaste filmmakers die mee doen. Al vier weken voor de start van het evenement, zit het deelnemersveld met 52 teams tjokvol. Nog steeds melden groepen zich aan, maar ze komen niet verder dan de wachtlijst.

Festival-directeur Hans Groenendijk: ,,Ik heb iemand huilend aan de telefoon gehad, omdat we al vol zaten. Maar 52 teams is echt het maximum, anders is het voor de jury niet te doen om alle films professioneel te beoordelen. Het is sneu voor de laatkomers, maar we zijn natuurlijk blij met al het enthousiasme.”

De jury bestaat dit jaar uit producent San Fu Maltha (Zwartboek, Oorlogswinter, Süskind), actrice Barbara Sloesen (Mannenharten, Rokjesdag, GTST) en cameraman Boje Ploeg (winnaar Best Cinematograpy Worldwide, 48 Hour Film Project 2016). Zij hebben de taak om uit 52 producties de beste film te kiezen. Die inzending wint deelname aan de wereldfinale van het 48 Hour Film Project in Parijs en een geldbedrag van 1.000 euro.

Het 48 Hour Film Project Rotterdam vindt plaats van 25 tot en met 27 augustus. Alle films worden vertoond in LantarenVenster op 31 augustus en 1 september. Op zaterdag 2 september wordt daar ook de winnaar bekend gemaakt.