Regisseur Martin Koolhoven eregast tijdens Open Doek Filmfestival

De award-winnende regisseur van Brimstone en Oorlogswinter is op zaterdagavond 26 mei samen met de succesvolle regisseur Noël Loozen (Spoetnik, Botanica) de hoofdact tijdens de live talkshow op het Rotterdams Open Doek Filmfestival.

Presentator Vincent Boy Kars (documentaire Independent Boy) gaat tijdens talkshow Big Guest XL in gesprek met Martin Koolhoven en Noël Loozen over de achtergronden van hun werk en toont speciale filmfragmenten.

De Nederlandse filmregisseur en schrijver Martin Koolhoven studeert af aan de Nederlandse Filmacademie. Koolhoven is de eerste Nederlandse filmregisseur van wie tegelijkertijd twee films (Het Schnitzelparadijs 2005, Oorlogswinter 2008) in de top twintig van de Nederlandse bioscoop staan.
Noël Loozen is gefascineerd door kleine werelden en de onhandigheid van het leven. Dit manifesteert zich in zijn films door verhalen te delen waar niemand op wacht, of beter gezegd, verhalen waarvan niemand wist dat ze ervan moesten weten. Zijn meest recente films Botanica en Limburgia zijn in 2017 vertoond op het Nederlands Filmfestival.

Meer dan tachtig premières zijn te zien op het driedaags filmfestiva Rotterdams Open Doek, het platform voor talentvolle filmmakers in Rotterdam. Nationale en internationale korte films dingen mee naar de felbegeerde award voor de beste film (€ 3000), de juryprijs én de publieksprijs.

De derde editie van het festival start met een uitgebreid masterclassprogramma over actuele onderwerpen uit de filmindustrie. Het gehele festival is de foyer van LantarenVenster omgetoverd tot een festivalhotspot met een festivalmarkt, video-installaties, foto-exposities, talkshows, dj’s en concerten.

Bekijk het volledige programma

(Foto: Leander Varekamp)

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat