Reisspecialist Kaapverdische eilanden dient faillisement in

Rotterdams reisbureau Fly Cabo Verde heeft op donderdagavond bekend gemaakt dat het bedrijf faillissement heeft aangevraagd bij de rechtbank van Rotterdam. De aan de Schiedamsedijk gevestigde touroperator liet dit via een mail weten aan haar klanten.

In 2016 maakten OPEN Rotterdam een portret van eigenaar Emanuel Monteiro, die acht jaar geleden dit reisbureau oprichtte voor goedkopere vluchten naar de Kaapverdische eilanden. Met een verhuizing naar een groter kantoor in het centrum van de stad in april van dat jaar zag de toekomst van de firma er nog rooskleurig uit. Nu vragen ze, een klein jaartje na dato, faillissement aan.

De reacties, die zich nu nog vooral op social media verspreiden, zijn verdeeld. Waar de ene zegt het jammer te vinden en te hopen dat ze een doorstart kunnen maken, reageert een ander verontwaardigd op een bericht van Fly Cabo Verde zelf over een annulering.

“Ik heb zelf nooit met ze gevlogen. Mijn vader wel. Ik heb wel contact met ze gehad. Toen ben ik goed geholpen.” aldus Denise Monteiro, docente in Rotterdam, die een bericht postte op social media.

De leiding van het reisbureau zegt in een email naar hun klanten dat grootschalige annuleringen door verschillende airlines, de daarbijkomende omboekingskosten en de concurrentie van een low-cost luchtvaartmaatschappij hen genekt heeft. Op de website van Fly Cabo Verde wordt niets gemeld over het faillissement en onze redactie heeft niemand kunnen bereiken voor een reactie.