René opent Café ‘t Viaduct weer in Noord na loodzware verhuizing

Café ‘t Viaduct moest weg van hun plekje naast Station Noord. Het café moest gesloopt worden om ruimte te maken voor verbouwingen van de NS. Een grote klap voor René van Britsem, want hij heeft 16 jaar voor de vorige eigenaar gewerkt en negen jaar is de zaak van hem geweest.

Het is voor René nog moeilijk om de lege plek te zien waar ooit zijn café stond: “Nu sta je hier en is het leeg. Het gebouw is weg. Het was mijn hobby, mijn ding. Nu is het helemaal leeg. Ja, dat doet zeer.” Hij heeft er wel een heel mooi nieuw pand voor terug gekregen. Aan de andere kant van het viaduct zit hij nu met zijn café. Het heeft hem veel tijd en geld gekost om het te verbouwen en aangezien het nieuwe pand een monument is, is verbouwen niet makkelijk. “We hebben verschillende momenten gehad dat we dachten: ‘dit overleven we niet’.”

René heeft gelukkig een grote trouwe groep klanten die hem maar al te graag wilden helpen. “Ze hebben meegeholpen met dozen sjouwen. Ze hebben alles voor ons gedaan wat maar kon. Door dit samen met mijn vrouw en de vaste mensen te doen, hebben we het nooit opgegeven.” Sinds december zitten ze in het nieuwe pand en ze zijn ondertussen blij met hun nieuwe plekje: “We zijn echt trots. We zijn ingeburgerd”.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter