Restaurant Dolice in Feijenoord dreigt te moeten sluiten

Senay van restaurant Dolice op het Beijerlandselaan heeft het moeilijk. Door de coronacrisis heeft ze te weinig inkomsten en dreigt ze haar zaak te moeten sluiten. Tot het grote verdriet van niet alleen haarzelf, maar ook de buurtbewoners. Zij zijn nu voor haar een crowdfunding gestart.

Tijdens de coronacrisis zette Senay zich in voor haar wijk met Tafeltje Dekje Dolice. Ze maakte gezonde, vegetarische en halal maaltijden die rond werden gebracht naar ouderen in de wijk. In de eerste instantie vroeg zij daar vijf euro voor, maar toen zij merkte dat sommige ouderen ook dat niet konden missen, gaf ze de maaltijden gratis weg. “Ik vond het lastig om sommige wel te laten betalen en anderen niet.” Het project runde ze op eigen geld en toen ze steun vroeg bij de wijkraad was dat haar niet gegund: “Zij vonden dat de ouderen maaltijden moesten krijgen via de WMO.”

Inmiddels is het restaurant van Senay ook verhuisd van de Groene Hilledijk naar het horecapleintje op de Beijerlandselaan, 100 meter verderop. Het nieuwe restaurant heeft ze ingericht met enkel gerecyclede spullen en hout uit Zuid. Het huidige pand is iets duurder dan de vorige en ze heeft er veel aan geklust: “We hebben een afhaalloket gemaakt in de gevel en die helemaal opgepimpt met bloemen en andere creatieve dingen.” Toch heeft ze niet veel aanloop: “Iedereen heeft het wel moeilijk, maar ik denk ook wel dat mensen sneller een vette hap zoeken dan iets vegetarisch en vers. En er zijn natuurlijk ook minder mensen op straat nu met dit weer.”

Vaste gasten van het restaurant zijn nu een crowdfundingsactie gestart om het restaurant open te kunnen houden. “Ik vond dat wel lastig; ik kon er die nacht niet van slapen. Je bent dan ineens best zielig,” vertelt Senay. Op de pagina van de doneeractie worden mensen aangespoord om bedragen te doneren, vanwege de onmisbaarheid van het restaurant in de wijk met wekelijkse muziekavonden. Senay was sinds kort ook begonnen met het geven van kooklessen aan kinderen uit de buurt: “Dat was heerlijk! Die kinderen maakten dingen helemaal zelf die ze nog nooit gegeten hadden. Ik vind het erg jammer dat ik daarmee moet stoppen, maar ik kan het niet meer veroorloven.”

Kijk hieronder de reportage die wij in april maakten over Tafeltje Dekje Dolice.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat