Restaurant NRC van horecatijger Herman Hell viert jubileum

Herman Hell begon zijn carrière in de horeca en hij was direct verkocht. Na zijn studie werkte hij niet in de horeca, maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Hij keerde terug naar zijn geliefde vak. Hij is ondertussen eigenaar van een aantal succesvolle horecagelegenheden in Rotterdam, Vlaardingen en Scheveningen.

Hij begon zijn carrière in ijssalon Capri. Daarna werkte hij in een kroeg op het Noordereiland en in de Big Ben op het Stadhuisplein. Na zijn studie communicatie kreeg hij een baan, maar dat was niet in de horeca. Hij miste zijn vak zo dat hij toch weer terugkeerde naar de horeca. Hij kocht de Hofnar in Rotterdam. Daarna volgende nog vele andere zaken in en buiten Rotterdam: De Hofnar Maassluis, Bar Restaurant Sijf, De Hofnar Vlaardingen, NRC, Brouwcafé De Hofnar Scheveningen en Café Van Zanten.

Het is niet verrassend dat Herman ondernemer is geworden. Hij is opgegroeid in een ondernemersfamilie. De keuze om in Rotterdam zaken te openen is ook niet verrassend. Hij heeft een grote liefde voor de stad. Hij groeide op aan de Westersingel op een internaat, omdat zijn ouders binnenvaartschippers waren. Hij bracht vanaf zijn zesde alleen de weekenden en feestdagen door met zijn ouders. “Voor mij was het een heel normale jeugd. Ik wist niet beter.”

Al z’n horecazaken zijn even belangrijk voor hem: “Kiezen kan ik niet. Het is als kiezen tussen je kinderen.” Eén van zijn ‘kinderen’ is jarig. Nieuw Rotterdams Café (NRC) bestaat 5 jaar en vanaf 22 tot en met 26 februari wordt dat gevierd.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat