Restaurant Rensley Krioyo brengt de Antillen naar Rotterdam

Op de 1e Middellandstraat zit sinds een jaar Rensley Krioyo met Antilliaanse gerechten op de kaart. Het restaurant wordt gerunt door het stel Rensley en Roka. Het is een echt familierestaurant. De vader van Rensley is chef-kok en zijn moeder maakt Antilliaanse taarten.

Stil zitten is er niet bij voor het verloofde stel. Naast het restaurant hebben ze ook nog een kapsalon en Roka werkt in de zorg. Rensley is daarnaast nog fotograaf. Ze hebben het in hun privé leven druk met vijf kinderen waarvoor ze moeten zorgen. Roka vindt het héérlijk om met haar verloofde samen te werken: ‘We kunnen altijd met elkaar sparren.’

Roka is met Rensley Krioyo weer terug bij haar oude liefde: koken. Op Curaçao werkte ze in een restaurant. Daarna is ze in de zorg gaan werken. Twee beroepen die misschien ver uit elkaar lijken te liggen, maar volgens Roka hebben ze toch een gemene deler. ‘Liefde gaat door de maag. Met mijn eten kan ik ook voor mensen zorgen.’ Terwijl Roka in de keuken staat, verzorgd Roka de marketing kant van het restaurant. ‘Zo heeft iedereen zijn eilandje waar vandaan hij opereert.’